top of page

HISTORIA

SJUNDBY GLASSENS

ETT STEG I TAGET

Liten blir stor...

Sjundby glass fick sin början sommaren 2012 då vi öppnade ett sommarcafé i Sjundby slotts gamla sädesmagasin. Idén var att producera små mängder läcker hemlagad glass och servera den i självgjorda våfflor. Responsen var långt mer positiv än vi hade förväntat oss och efterfrågan satte vår lilla produktionskapacitet på prov. Numera har vi större maskiner och det finns återförsäljare från Helsingfors till Hangö. Glassen förblir dock densamma, strikt handgjord.

Sjundby glass tillverkas i småskalig prodution av rena finländska råvaror. För oss är det viktigt att den äkta råvaran känns i smaken: vi använder inga konstgjorda tillsatser, utan glassens rikliga smak kommer från rejäla mängder bär, frukter osv. Vi strävar till att skaffa bären och frukterna så lokalt som möjligt, största delen kommer från Sjundeå-trädgårdar och -skogar. Dessutom är alla våra glassorter laktosfria och, med undantag av rabarberglassen, utan tillsatsämnen.

VÅR LILLA "FABRIK"

Det är inte storleken, utan den härliga smaken

Vi har troligtvis landets mysigaste och vackraste "glassfabrik". Egentligen är det ju inte någon fabrik, utan produktionen sker i villan i Purnus Ådal. Villans terrass lämpar sig utmärkt för provsmakning en vacker sommardag. I väntan på det - tack för att du besöker våra sidor!

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page