top of page

TARINA

SJUNDBYN JÄÄTELÖN

TYVESTÄ PUUHUN

Pienestä se alkoi...

Sjundbyn jäätelö sai alkunsa kesällä 2012 avatessamme kesäkahvilan Sjundbyn linnan vanhassa viljamakasiinissa. Ideana oli tuottaa pieniä määriä herkullista kotitekoista jäätelöä ja tarjota se tötteröinä itse tehdyssä vohvelissa. Palaute ylitti positiivisuudellaan odotuksemme ja kysyntä laittoi pienen tuotantokapasiteettimme koetukselle.

Nyt käytössä on isommat laitteistot ja myyntipaikkojakin löytyy Helsingistä Hankoon. Jäätelö pysyy silti samanlaisena, tinkimättömästi käsityönä tehtynä.

Sjundbyn jäätelö tehdään puhtaista suomalaisista raaka-aineista pientuotantona. Meille on tärkeää, että jäätelössä todella maistuu aito raaka-aine: emme käytä keinotekoisia makuja, vaan jäätelön voimakas maku saadaan aikaan lisäämällä jäätelöön reilusti marjoja, hedelmiä jne. Marjat ja hedelmät pyrimme hankkimaan niin läheltä kuin mahdollista, suuri osa tulee siuntiolaisista puutarhoista ja metsistä. Lisäksi kaikki jäätelömme ovat laktoosittomia ja vieläpä lisäaineettomia raparperijäätelöä lukuun ottamatta.

PIENEN PIENI "TEHTAAMME"

Ei se suuri koko, vaan mahtava laatu

Meillä on varmasti valtakunnan viihtyisin ja kaunein "jäätelötehdas". Eipä se oikeasti tehdas olekaan, vaan tuotanto tapahtuu Purnus Jokilaakson huvilan tiloissa, jonka terassilla kelpaa nautiskella vaikka jäätelömaistiaiset aurinkoisena kesäpäivänä. Niitä odotellessa - kiitos kun vierailet sivuillamme!

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page