top of page

SMAKA!

GLASS SKA

VÅRA GLASSMAKER

Våra flesta smaker baserar sig på finska bär, vars rena smak och starka aromer skapar en unik kombination tillsammans med inhemsk grädde och mjölk.

JORDGUBBSGLASS

I jordgubbsglassen kommer den överraskande insikten kanske allra mest fram: den faktiskt smakar jordgubb! Den rikliga bärmängden gör att glassen faktiskt har en stark smak av bär. Det är vi kanske inte vana med, men det är hög tid att ändra på den saken - så gott är det!

SVARTVINBÄRSGLASS

Svartvinbärsglassen har en underbar färg: mörkröd med lila nyanser - och färgen kommer enbart från de läckra bären. Bären är mosade med frön och allt, så det finns till och med lite att tugga på i Sjundby svartvinbärsglass. Smaken är naturligtvis lika stark som färgen, precis som svarta vinbär smakar.

RABARBERGLASS

Rabarberglassen var den första glassorten vi producerade. Rabarbern kom från trädgården vid Sjundby slott, så Sjundby har från allra första början varit en viktig del av vår glass.

Rabarberglassens robusta smak är en kombination av syrlig rabarber, mjuk grädde och sött socker. Helheten fulländas av en gnutta kanel.

Please reload

BLÅBÄRSGLASS

Blåbär från våra finska skogar ger den purpurfärgade blåbärsglassen sin smak och färg. Blåbärets fina smak passar utmärkt i glass, och den färggranna portionen är en ståtlig syn - kräver ingen övrig dekoration!

KRUSBÄRSGLASS

Sjundby krusbärsglass har vi haft några gånger i Cafe Sjundby men nu har det ändrat: krusbärglass blev en fullständig medlem av Sjundby glassfamiljen. Röda krusbären passar utmärkt i glass eftersom dess starka och igenkännbara smak också ger glassen dessa egenskaper och dess röda färg gör glassen till en vacker färg. Klassiskt material!

LINGONGLASS

Visst känner du till hur en traditionell lingonsorbet smakar? Lingonets kraftiga smak dominerar, men bärets skarpaste syrlighet är borta och kvar har vi en stilig och harmonisk, rentav förfinad smakupplevelse. Just detta efterssträvar Sjundby lingonglass. Något liknande hittar man inte i någon annan lingonglass.

Please reload

  • Instagram
  • Facebook
bottom of page